Boka din OVK

Är det dags för OVK? Alltså en obligatorisk ventilationskontroll. Detta är något som ska göras på alla typer av byggnader. Det som skiljer det åt är hur ofta det ska ske. En del byggnader ska göra det vart tredje år och andra ska göra det vart sjätte år. Ta reda på vad som gäller för just din byggnad.

Det finns ett företag på ovkcenter.se du kan vända dig till om du vill ha en certifierad besiktningsman som utför kontrollen åt dig. Det är nämligen krav på att en OVK ska göras av just en besiktningsman som har rätt certifieringar. En obligatorisk ventilationskontroll måste man även göra om man har byggt nytt eller om man har byggt om och det påverkar ventilationen.

Missa inte att göra den obligatoriska ventilationskontrollen

Det är som sagt obligatoriskt att göra en ventilationskontroll vart tredje eller vart sjätte år. Det så att man vet att ens ventilation fungerar som den ska samt att luften inomhus håller den kvalitet som den ska göra. Om du besöker ovkcenter.se så kan du läsa mer om OVK så väl som att du kan boka in en kontroll till din byggnad. Se till att du regelbundet själv gör service på din ventilation. Du kan även se till att själv kontrollera din ventilation och luftkvalitet då och då, så att den fungerar som den ska. Vill du veta mer om detta med obligatoriska ventilationskontroller så finns det bra information på den webbsida vi rekommenderade dig. Du kan gå ut på den och läsa mer.